Skip to content

Wat kost bemiddeling?

Elk bemiddelingstraject verloopt anders. Soms komen we al na 3 of 4 sessie tot een akkoord, in andere gevallen is er meer tijd nodig. Om die reden werken we met een duidelijk en transparant uurtarief.

In ieder geval is bemiddeling goedkoper dan een procedure voor de rechtbank omdat het totale uurtarief wordt gedeeld door de verschillende partijen en omdat familiale bemiddeling is vrijgesteld van BTW.

Tarieven

Een bemiddelingsgesprek kost €60 per uur per partij. Bemiddeling is vrijgesteld van BTW.

We rekenen een eenmalige kost aan van €60 per partij voor alle administratie (briefwisseling, e-mails, telefoons en opstart van jullie dossier). Als blijkt na één gesprek dat jullie de bemiddeling willen stopzetten, betalen we je hiervan de helft terug.

De opmaak van de overeenkomsten en andere documenten zijn ook aan €60 per uur per partij.

Een gesprek tussen ons en jouw kinderen in het kader van scheidingsbemiddeling kost € 50 per uur, dus € 25 per uur per ouder.

Bemiddeling_Communicatie_Gent

Vergelijking kosten rechtbank en bemiddeling

Bemiddeling is goedkoper dan een traject in de rechtbank. Tot wel 7 keer goedkoper zelfs, becijferde de krant De Tijd. Dit komt omdat:

  • Het uurloon van een bemiddelaar lager is dan dat van een advocaat.
  • Je een advocaat alleen betaalt. Bij een bemiddelaar deel je de kosten door twee.
  • Je geen gerechtsdeurwaarder betaalt.
  • Bemiddeling vrijgesteld is van btw.
  • Bemiddeling minder tijd in beslag neemt.
Contacteer ons voor meer informatie

Kom sneller tot een overeenkomst bij je scheiding of familiekwestie. Contacteer ons voor een eerste vrijblijvende afspraak.

Back To Top