Skip to content

Samenwerken met andere professionelen helpt!

Het gebeurt al eens dat ouders bij ons in bemiddeling komen om een ouderschapsovereenkomst voor hun kinderen uit te werken. Als kinderen het er heel erg moeilijk mee hebben dat papa en mama uit elkaar gaan, schakelen ouders soms professionele hulp in voor hun kinderen, een kinderpsycholoog bijvoorbeeld.

Ook bij een relatiebreuk of echtscheiding hebben ex-partners af en toe nood aan een psycholoog om deze breuk een plaats te kunnen geven. De psycholoog begeleidt hen dan in hun rouwproces.

In beide gevallen helpen wij zoeken naar de geschikte (kinder)psycholoog. Wij kunnen daarvoor een beroep doen op ons netwerk van psychologen.

Bij een ouderschapsovereenkomst schakelen we soms ook een fiscalist in. Bijvoorbeeld om te bepalen welke fiscale regeling voor de kinderen het meest optimaal is. Ouders kunnen kiezen voor fiscaal co-ouderschap, maar dat is niet in alle gevallen even voordelig. Wij geven aan de fiscalist de gegevens door die nodig zijn om deze berekening te maken.

Als er moet bemiddeld worden over de verdeling van een huis of grond, werken we dan weer nauw samen met een notaris. Dit is in bepaalde gevallen ook wettelijk verplicht. Ofwel doen we beroep op jullie eigen notaris, ofwel kunnen we jullie een notaris voorstellen met wie we vaak en goed samenwerken. Wij briefen dan de notaris over de afspraken die uit de bemiddeling voortvloeien en volgen mee het dossier rechtstreeks op. Dit bespaart de partijen bijkomende administratieve rompslomp.

Bij konsento bemiddeling geloven wij dus heel sterk in samenwerking met andere professionals, met een moeilijk woord heet dat multidisciplinaire samenwerking. Deze vormen van samenwerking kunnen vaak een grote bijkomende meerwaarde betekenen om tot een constructief akkoord te kunnen komen die alle betrokkenen ten goede komt.

Geschreven door: Sofie Demeyer en Florence

Back To Top