Skip to content

Maak kennis met de bemiddelaars
van konsento

Onze erkende en ervaren bemiddelaars staan jullie bij om jullie scheiding, familieruzie-of kwestie respectvol te bespreken. Ze zorgen voor overzicht en rust in woelige tijden. En begeleiden jullie naar een consensus of regeling, waarin elke partij zich kan vinden. Zo gaan jullie op weg naar een nieuwe toekomst.

Florence Verhenne

bemiddelaar, juriste

Ik studeerde rechten en notariaat, werkte enkele jaren als notarieel jurist en startte toen als bemiddelaar in familiezaken in 2019. Ik volgde nog een bijkomende opleiding om te spreken met kinderen tijdens de scheiding. Ik ben ook docente bemiddeling bij Pro Mediation, onderwijs de vakken familierecht en familiaal vermogensrecht aan Hogeschool Gent en werk als praktijkassistente familierecht aan de KU Leuven. Met mijn juridische kennis, empathie en nuchtere aanpak zet ik families en koppels vlot op weg om zelf een consensus te bereiken.

Ik richtte het konsento bemiddelingskantoor in Gent op, omdat ik geloof dat mensen zelf hun familiekwestie of scheiding kunnen uitklaren. Rond de tafel vinden ze een win-win regeling, zonder rechtbank en met zo min mogelijk gedoe.

Mijn missie is ook om koppels te helpen op constructieve wijze te scheiden. Want voor ouders is het belangrijkste dat hun kind goed uit de scheiding komt. In de scheidingstrajecten praat ik daarom niet enkel over de kinderen, maar ook met de kinderen: over hun emoties en wensen. Zo kunnen jullie als ouders hun noden meenemen in het ouderschapsplan.

FlorenceVerhenne_Bemiddelaar_Konsento-Bemiddeling_Gent_Sint-Martens-Latem

“Conflicten zullen voorkomen in je leven, en in je relaties. Je kan dat niet vermijden. Je kan er alleen voor kiezen om ze op een respectvolle en zorgzame manier op te lossen.”

Florence Verhenne

SofieDemeyer_Bemiddelaar_Konsento-Bemiddeling_Gent_Kortrijk

Sofie Demeyer

bemiddelaar, juriste, communicatie-experte

Ik werkte jarenlang als juridisch journaliste aan de VRT. In de rechtbank zag ik procedures die lang aansleepten, en veel menselijk leed veroorzaakten. Als de rechter dan een uitspraak deed, was er steeds een winnaar, maar ook een ongelukkige verliezer. 

Ik besloot in 2018 om me bij te scholen tot bemiddelaar in familiezaken aan de KU Leuven, nadat ik eerder rechten en communicatiewetenschappen studeerde. Daarnaast volgde ik de training om te spreken met kinderen tijdens een scheiding. Ik koos voor deze nieuwe richting omdat ik vind dat conflictoplossing in veel gevallen anders en beter kan dan in de rechtbank. Bemiddeling is sneller, goedkoper en als je een akkoord bereikt, kunnen beide partijen zich erin vinden. Wat een verschil!

Als bemiddelaar ga ik met dezelfde skills aan de slag dan als journaliste: ik luister zorgvuldig, ga empathisch maar toch neutraal met jullie in gesprek en vraag door naar de kern: jullie gezamenlijke belangen. Dat is een efficiënte weg richting een consensus op maat van jullie beiden.

Back To Top