Skip to content

Waarom kiezen voor konsento bemiddeling in Gent?

konsento betekent ‘consensus’ of ‘akkoord’ in Esperanto. Dat is de taal die men bedacht heeft vanuit de droom dat iedereen elkaar zou kunnen begrijpen. 

Een consensus is geen compromis. Een compromis is een oplossing, met twee verliezers, omdat elke partij vindt dat hij te veel water bij de wijn heeft gedaan. Bij een consensus zoeken en vinden beide partijen een overeenkomst, waar iedereen mee verder kan. Een soort van derde weg.

Onze erkende bemiddelaars helpen je met het vinden van die consensus door hun:

 • juridische expertise
  We helpen jou vanuit onze opleiding en ervaring als jurist door sluitende overeenkomsten te maken. We geven je ook de juridische en fiscale gevolgen van bepaalde keuzes mee.
 • empathie
  Conflicten brengen veel emoties met zich mee. We ondersteunen je om die emoties te erkennen. Dit is een eerste, belangrijke stap richting een consensus.
 • ondersteuning om het proces te vereenvoudigen
  Een scheiding, zorgvolmacht of erfenis: daar komen veel papieren en kopzorgen bij. Onze bemiddelaars helpen je om het overzicht te bewaren. Zij voeren het gesprek met derden, zoals notarissen, advocaten of de rechtbank. Ze briefen hen zorgvuldig over de afspraken die uit bemiddeling voortvloeien.
 • engagement om kinderen centraal te zetten, bij scheiding
  Onze bemiddelaars zijn extra geschoold om met jouw kind in gesprek te gaan, over zijn of haar noden. Dit helpt jullie om rekening met hen te houden als jullie het ouderschapsplan vormgeven. Dit heeft een belangrijke impact op hun welzijn tijdens en na de scheiding.
 • multidisciplinaire samenwerking
  We werken samen met gespecialiseerde juristen of adviseurs, boekhouders, fiscalisten, (kinder)psychologen, notarissen om jullie zo optimaal mogelijk te ondersteunen en te begeleiden.
Konsento_Bemiddeling_Gent

Ons privacybeleid

konsento bemiddeling vindt jouw privacy belangrijk. Daarom stelden we deze privacyverklaring op, waarin we vastleggen hoe we jouw persoonsgegevens zullen verwerken. We behandelen te allen tijde de persoonlijke informatie die jij ons geeft, of die we over jou kregen, op een vertrouwelijke manier.

Back To Top